Jan 8, 2009

Yes Man (2008)

Ummm... No.

Acum cateva zile, stand ghiftuiti la o halba de weissenbier dupa o cina etiopiana, purtam o discutie despre cariera lui Jim Carey si filmele lui bune. Yes Man nu e unul dintre ele.

E un fel de apologie a forumurilor motivationale care ar trebui sa iti schimbe viata, pentru ca tu nu mai stii pe unde ti-e drumul. La naiba, spune DA vietii, traieste-o acum, carpe the fucking diem, touch the screen!

Poate daca nu era atat de "comedie a la Jim Carey", ar mai castigat ceva puncte. L-as fi vazut mai bine chiar ca pe o drama, un bildungsroman, un... film de razboi.

Yes Man se bazeaza insa pe un scenariu subtire, plin de momente de un comic transparent si pe exacerbarea caricaturala a trasaturilor personajelor.

Sigur, va fi un film foarte popular in Romania, doar ne place tuturor Jim Carey, we dig buffoons. Vreo 5 minute intregi dupa film ne vom gandi ce filosofie adanca am invatat azi. Va fi prima zi din restul vietii noastre.

5.5/10



2 comments:

Rin Tin Tin said...

Filmele bune ale lui Jim Carrey sunt doar doua: Man on the moon si, mai ales, Eternal Sunshine. Restul sunt niste cacaturi obosite.

Unknown said...

nu sunt de acord domnule. in primul rand trebuie sa facem distinctia intre filmul prost dpdv realizare (scenariu, imagine, regie) si jocul lui. spre exemplu, ai uitat de truman show, care e bun atat ca si joc actoricesc, cat si ca scenariu si regie.

ca si joc actoricesc, are filme f bune. majoritatea filmelor lui mi se par f tari jucate. ace ventura, masca, eu mie si irene, si genialul peggy sue got married.
deci....