Jan 21, 2009

Mysterious Skin (2004)

Un caz de film highly overrated, si asta doar din cauza ca trateaza (lejer si cu oarecare iscusinta, i'll give it that) un subiect mai tepos, homosexualitatea si pedofilia. All with a romantic twist, dar departe de a putea fi clasat la "cult movie", cum se grabesc multi sa o faca.

Daca subiectul nu e rau deloc, punerea in pagina lasa de dorit. Personajele sunt schitate fortat, cliseic si superficial, iar opozitia dintre small town geek si teenage sex object goes to big city este ne-armonioasa. Iar dramele adolescentine are so not my piece of cake.

Ceea ce as aprecia totusi la Mysterious Skin este faptul ca reuseste sa iti devieze asteptarile prin introducerea elementului -altfel cam simplist- rapiri de extraterestri. Ii da un extra-mysterious feeling, fara de care ar fi doar Brokeback Mt. in varianta kiddie soft porn...

Apropo de care ma mira putin ratingul 18+ pe care l-a avut in majoritatea tarilor. Filmul de fapt sugereaza mai degraba decat arata - inca un mic plus, daca e sa-l comentam pe accesibilitate.

6/10 - am inca sentimente contradictorii despre el. Astept feedback. Ceva nu face click.

2 comments:

Watching Silhouette said...

asta inseamna ca nici larry clark nu te atinge?:)

ama said...

mda. pe mine m-a cam plictisit :))