Feb 1, 2009

No Country for Old Men (2007)


Nu am recunoscut stilul Coen. Un film in seria Clint Eastwood, cu tenta mai intunecata. Un film in care Javier Bardem joaca rolul Joker-ului (dealtfel pe toata durata filmului am avut senzatia ca il urmaresc pe Heath Ledger mascat). Are aceeasi putere ca si Joker-ul, cand apare ocupa ecranul, este dealtfel filmat de multe ori de aproape, fata lui masiva, cu falci enorme si cu parul care ii acopera tot chipul aproape il face neuman, fara expresie. Dealtfel el ucide fara remuscare: una din cele mai de efect scene ale filmului, (in care poti recunoaste pe coen, absurdul din XX, in care George Clooney il omoara din greseala pe tipul din debara) este momentul in care Javier ajunge la sotia lui Josh Briolin si o omoara, spunandu-i senin ca o face din simplu motiv ca i-a promis sotului – deja mort).

In rest nu m-a impresionat cum sunt spre exemplu Barton Fink, sau Fargo.
Totusi recomand. Nota: 7-8, pentru jocul actorilor.



3 comments:

Rin Tin Tin said...

Mi s-a parut un film solid, facut bine, cu acel absurd acut prezent si in alte filme ale lor. E drept, putin mai arid decat celelalte, dar la fel de bun.
PS: Incearca si The man who wasn't there :)

Unknown said...

L-am vazut, sincer mi-a placut mult mai mult decat asta. se vede ironia coen in orice moment, simti cum fiecare personaj e gata sa si-o ia peste bot in orice moment si asta doar dintr-o intoarcere de condei. Ce imi place teribil la fratii coen este ca nu exista nimic linear in povestile lor, nu poti sa prevezi cum se termina filmul, autorul conduce personajele de la inceput la sfarsit, nu ca in alte scenarii, unde personajul si-a creionat de la bun inceput tiparul si oricat ar incerca scenaristul sa ii serveasca brocoli personajului, el tot fasole mananca.

Rin Tin Tin said...

Bine, fratii coen sunt de laudat pentru multe. Insa No country mi s-a parut un film solid, o intoarcere de trend fata de semi-esecul Intolerable Cruelty si catastrofa numita The Ladykillers. Deci au revenit pe val, cum s-ar zice:P