Apr 3, 2009

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Well, it leaked.

Mi-a placut seria X-Men, lucru la care nu m-as fi asteptat de la mine, dat fiind ca nu prea ma-nnebunesc nici dupa superheroes, nici dupa comic-based movies. Sunt pe jumatate convinsa ca a fost din cauza lui Hugh Jackman, a personal soft spot :)

Revenind la Wolverine, este un prequel la Heroes... erm... la X-Men, the bildungsroman of Logan, si prin fata ni se perinda viata micutului viitor mutant incremenit la niste frumosi ani late 30s. Dragut, romantic, aventuros, misterios, un pic de love story, un pic de hate story, un pic mai mult de fapt, pentru ca da, Wolverine on a killing spree e miscat de motorul razbunarii.

No more spoilers, e un film OK, efecte foarte faine, dar daca tot vorbim de the origins, mi-ar fi placut ca inceputul vietii viitorului Wolverine sa fie mai putin pe FFW. Nimic mai thrill-giving decat misterul SF plasat intr-o societate ermetica a secolului 19, cu teama, teroarea, panica, vanatoarea de vrajitoare... eh, n-avem de-astea.

Totul se intampla mai degraba la 15 minute distanta inapoi in timp de primul X-Men, astfel incat perspectiva e tot batalia titanilor, fara public, in loc de prostratia micilor sateni uitandu-se la lupta de deasupra... ma rog, aveam eu o perspectiva mai indepartat romantic-apocaliptica despre cum ar fi fost originile lui Wolverine... Damn computer games. Probabil e si o reminiscenta de la Highlander, cu care l-am comparat fara sa vreau.

7/10

4 comments:

Richard M. Ilie said...

Dupa cate am observat si spun si altii, versiunea era incompleta (workprint) si efectele era nasoale rau. Mai astept pana intra la cinema

zeeny said...

M-am abtinut de la comentarii pe tema asta, asumandu-mi... well... ilegalitatea :)

Adevarul e ca mie chiar mi-a placut sa vad cum arata "pe dinauntru". Mi-a adus aminte de vremurile cand ma uitam peste umarul unui prieten care desena in 3D studio max.

Unknown said...

Eu am citit mai demult the graphic novel si partea cu copilaria mi-a placut enorm, avea un feeling de Mark Twain. Nu stiu cat de mult a ajuns si in film in schimb. L-am downloadat ieri si ma tot gandesc daca sa ma uit sau sa astept sa-l vad civilizat la cinema :P

zeeny said...

Da, da, exact asta lipseste...

'nuff spoilers though :) Vorbim peste o luna, si eu l-as vedea intr-o versiune normala (...si acum Rin Tin Tin se oripileaza la capacitatea unora de a vedea un film de 2 ori :P)