May 7, 2009

Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus (2006)

Freaks was a thing I photographed a lot. It was one of the first things I photographed and it had a terrific kind of excitement for me.
Diane Arbus, the "photographer of freaks"


Fur e un film de inspiratie indepartat biografica despre fotografa Diane Arbus, film dupa parerea mea nejustificat de subapreciat.

E o fantezie fetisista cu personaje grotesti de cabaret & cirque noir, conceputa si filmata intr-un stil luminos de nevestica inocenta si casnica, cu un colorit de basm, cu personaje de poveste, fara a fi fantasy, dar inspirandu-se larg, vizibil si ireal de color din portofoliul clasic al lui Arbus, the photographer of freaks, dwarfs, giants, drag queens and nude camps.

Mai adaugam la asta si laitmotivul parului atavic, al goliciunii misterioase de sub el si satisfactia lamei de ras si avem un film de nota 10... din care scadem pe Nicole Kidman si Robert Downey Jr., pentru ca ar fi aratat infinit mai bine cu niste actori necunoscuti, care sa nu aduca cu ei bagajul vizual intinat de imaginile lor precedente... si ne da

8/10 (desi cred ca e putin cam mult, probabil ca butoanele pe care mi le-a apasat ma fac sa vad in el mai mult decat the average bear)

It's a little bit like walking into an hallucination without being quite sure whose it is. I was really flabbergasted the first time. (about shooting photos in nude camps)

E zilele astea pe HBO. Vedeti-l.

1 comments:

computersaysno said...

Fur sau de ce nu am vazut filmul (sau cel putin de ce nu mi-am dat interesul sa-l vad) asta sau cum nu mi-o inchipui pe Diane Arbus..

desi trebuie sa recunosc ca daca nu o vad pe Nicole Kidman potrivita pt. rol nu e neaparat pt. ca cred ca e o actrita care joaca prost, cred ca e ok (dar nu destul de expresiva), anyway dupa cum ziceai si tu: too much shit blasted from the past.

parul atavic ma duce cu gandul la human nature -- filmul..

..as for the buttons.. empatia salveaza cinematografia.