Mar 18, 2009

Two Lovers (2008)

Always a sucker for Joaquin Phoenix, m-am facut ca nu vad titlul din care picura o miere diabetica, plina de rollercoastere emotionale si am vazut Two Lovers, al lui James Gray. L-am vazut chiar de doua ori, pentru ca prima data am adormit.

Mi-a fost destul de greu sa il vad. Nu aluneca. Am pus jumatate pe seama faptului ca ma zgaria pe retina prezenta lui Gwyneth Paltrow as trashed femme fatale si cealalta jumatate de stinghereala pe seama personajului lui Phoenix, care mi s-a parut cam inconsistent o vreme, baleind intre [mild spoilers] momente suicidale, wild partying, depresii, dragoste de complezenta si dragoste pasionala [/end spoilers].

Abia tarziu mi-am dat seama, mai precis in ultimele 5 minute de film, ca lucrul care imi statea ca un nod familiar in gat era faptul ca personajul Leonard e croit dupa acelasi model ca si mine: fotograful depresiv ratat, care se agata de craca de sus si se crede brusc vultur, pentru ca apoi ea sa se rupa si el sa bajbaie dupa o craca de salvare de compromis, jos, foarte jos, in dezaprobarea asistentei care vrea sa vada cum broscoiul stangaci se transforma in print, nu in platica.

Imi pare rau ca va arat un film atat de siropos si plictisitor :)

7/10

Sunt curioasa cum l-ati vazut voi.
Mai jos: trailerul filmului si o mostra din noua cariera de rapper a lui Phoenix, The Rise of The Phoenix (still rofling)



Later edit: mai merita sa vedeti si aparitia lui Phoenix la Letterman's show, very Andy Kaufman like (tot cu Letterman, acum vreo 30 de ani):

0 comments: