Feb 6, 2009

Revolutionary Road (2008)


"This film was about 2008, and how when two super stars are signed for a film deal there is no need to throw away money on writers who flesh out their characters, and provide plausible circumstances of their lives."

Trebuie sa spun de la inceput ca nu m-a deranjat tonul rece al lui Mendez, personajele care sunt atat de broken, desi realizate social/material. Nici cu genul cinemtografic n-am nimic, even there's too much drama all around:) (American Beauty, Iris - an underrated masterpiece, un film extrem de sensibil si frumos, Shipping News, About Schmidt, Stage Beauty, Sideways, etc. - all of them are awesome movies). Din pacate Revolutionary Road nu se compara cu precedentele. M-au deranjat urmatoarele:

- personajele sunt intr-adevar schematice, fara profunzime
- clisee: nebunul care spune adevarul, marea de corporatisti, the greedy corporate manager, cu zambet larg si charisma ieftina
- scenariu ieftin: femeie cu veleitati artistice, corporatist nesigur pe el = drama all around. The story itself is lame and can be resumed in 3 phrases.
- abortion gone wrong (desi scena e realizata misto) - the lamest way to draw a conclusion.

All in all: a lame lame chick flick, tocmai bun pentru deprimat corporatiste de 30 de ani, mult sub precedentul film al lui Mendez, Jarhead, care e mult mai compelling. Un film care apeleaza la frustrarile spectatorului pentru a convinge cinematografic. O mare dezamagire.

5.o / 10 (pentru faptul ca totusi e un film lucrat, desi degeaba e atat de lucrat)
Website: http://www.revolutionaryroadmovie.com/
Parerea lui Zeeny, cu care nu-s de acord deloc, aici.

2 comments:

Unknown said...

Esti mult prea dur cu filmul. Tocmai l-am vazut si eu si deja poate ora (intre 3 si 5 dimineata) facea favorabila o abordare si privire mai relaxata si propice pentru induiosare. M-a impresionat jocul atat a lui Winslet cat si a lui diCaprio (apropos, stiai ca Winslet a declarat ca nu il suporta pe diCaprio? - asa ca banuiesc ca scenele nevrotice de la final erau pe bune) :-))
Scenariul merge pe tema schizofreniei personajelor, intre ceea ce isi doresc a fi si ceea ce sunt cu adevarat. Personajul lui Winslet ni se prezinta ca fiind mai puternic, dar sa nu uitam ca ea de fapt nu pierde nimic cand doreste sa se mute la Paris, are numai de castigat.
Per total filmul mi s-a parut inchegat in ceea ce doreste sa arate, si anume schismele din cuplul modern, asaltati de tentatii, cedand la cele superficiale si neputand sa cedeze la cele care implica schimbare fundamentala. Sigur ca pe fond, mutarea inr-o alta tara nu poate face schimbari majore decat pentru o perioada de timp limitata, dar sigur te poate hatzana din cuibul confortabil in care te-ai ascuns.
una peste alta, nota 8 :P :-)

Rin Tin Tin said...

Dude, nu-s dur. Sunt obiectiv, sunt cliseele zilelor noastre, abordate fara pic de nerv, de zvacnire. Chiar nu mi-a placut:) But your call.