Feb 2, 2009

Choke (2008)

Am citit cu placere cateva carti ale lui Chuck Palahniuk, autor pe care-l consider capabil de a confectiona divertisment destul de smart si rafinat. Singura carte care m-a convins cu adevarat a fost Haunted, restul parandu-mi-se carti highly entertaining, dar nu literatura in adevaratul sens al cuvantului.

Si Choke, la randul ei, mi s-a parut destul de fun, am empatizat cu personajul principal in odiseea lui desantata si greu de crezut, i-am urmarit cu interes parcursul fantasmagoric printre femei, restaurante, pietre carate cu caruciorul de copii, chiar daca metaforele autorului erau putin trase de par.

Filmul renunta la partea intunecata din carte intr-o oarecare masura (cu exceptia deznodamantului - nu si a finalului, unde regizorul reabiliteaza personajele, terminand intr-o nota pozitiva), pentru o tenta de light quirky fun; simpatic, dar pe alocuri neconvingator. Cu exceptia mamei lui Mancini (Anjelica Huston), personajele nu-s chiar bine puse la punct (desi Sam Rockwell presteaza binisor - nu stiu daca era cel mai potrivit pentru rol, mi-l imaginam altfel pe Victor).

All in all, un film simpatic, pana la urma, dar prea politically correct pentru gusturile mele, tinand cont de materia prima (cartea lui Chuck Palahniuk).

6.4 / 10

4 comments:

zeeny said...

Choke. Good memories.


About the book, I mean :)

Anonymous said...

too lovey-dovey [an anger pill for the lonely souls :], dar mi-a placut. i-as da mai mult de 7.

acum. inquiring minds want to know: does gregg want to tap that palahniuk toosh? hihihi.

choke - filmul nu este choke - cartea, nu musca din spectator.

Victor - prea victima la un moment dat, insa asta nu este vina lui sam rockwell :) care joaca foarte bine si este un actor bun in general (call it a bias daca vrei :).

Mama s-a potrivit, poate si ea putin prea soft pe alocuri. Anjelica is great (aici chiar ca e bias).

Denny care salveaza sufletelul lui Victor.. hmmm.

Reckoner - the perfect ending for the movie.

Preconizez ca rata actuala de 7 va scadea in principiu din cauza infidelitatii fata de starea generale a cartii, dar poate fi si altfel din cauza celor care cauta a romantic comedy with a twist.(whoops)

zeeny said...

Chuck chuckles, and not in a good way.

If I may paraphrase, if you're going to see this movie, don't bother.

Ma asteptam la ceva fain de la filmuletul asta, in primul rand ca il vedeam pe Rockwell ca Victor, cu privirea lui de psycho pup, iar in al doilea rand ca ma asteptam la un tratament mult mai deep si rough al ideii de choke, cu toate declinarile ei.

Si am primit o comedioara aproape G-rated cu un personaj principal as shallow as a puddle of piss :-|

computersaysno said...

almost 3 months later i think they should not have made this movie.

cu reckoneru' lui de la sfarsit si cu edificiul vietii si al dragostei de beton cu tot. dragoste insuflata de un masturbante compulsivus devenit foarte inteleptus in urma contactului cu pizdus.

word verification: epulim. eu epulesc, tu epulesti, noi epulim.