Jan 16, 2009

Let the right one in (2008)

A very tender movie despre copilarie si momentul acela in care simti ca-ti place fata care s-a mutat langa tine. Spre deosebire de Shiver (care mi-a placut, la anumite faze), unde tema vampirului e tratata destul de echivoc, aici lucrurile sunt spue destul de direct.

Filmat cu multa delicatete, desi are scene destul de violente (mi-a placut mult contrastul dintre apartamentul lui Eli, rece, auster, dezordonat, si apartamentul lui Oskar, si felul in care cade lumina in film in scenele spooky), imi confirma inca o data ca nordicii sunt maestri in ale cinematografiei.

Highly recommended.

9.5/10

2 comments:

Anda said...

L-am vazut, e foarte frumos. A fost oarecum spooky, mai ales vazut noaptea tarziu cu casa goala. Nu-mi placeau filmele cu vampiri (americanii-s de vina), dar asta mi-a schimbat parerea. Si e imprevizibil, desi ai impresia ca nu e (de mai multe ori am avut senzatia asta) si cand s-a terminat vroiam sa vad mai mult. Am cautat cartea dupa care s-a facut, sa vad mai mult, dar inca n-am gasit-o. In carte e mai dezvoltata povestea vecinei din cate stiu.

computersaysno said...

musca din tine cand nu te astepti. o astfel de inocenta: cea mai brutala brutalitate.

una sensibila si draguta, bine ca miroase ea putin urat, dar tot nu poti sa pui punctul pe i din vampir asa ca e foarte tentanta.

cred ca ma voi uita inca odata la film pt. ca prima data parca nu i-am putut intra in totalitate in atmosfera.

and i must have the bück.