Nov 6, 2008

Burn After Reading (2008)

But don't delete after viewing!
In sfarsit ceva misto in boxoffice anul asta. Recunosc sincer, am adormit de doua ori la prima jumatate de ora, care -imi mentin parerea- e cam plicticoasa si nu promite nimic din dezastrul (in sens bun) care urmeaza.

Tagline-ul cel mai expresiv pentru Burn After Reading cred ca ar fi un citat din film: Jesus Christ, what a clusterfuck!

N-am nici pe departe intentia sa dau vreun sinopsis, povestea e prea reusita asa, in forma de cookie chinezesc, cu surpriza la pauza.

Pe langa scenariu si regie (Coen Brothers), nota maxima o iau cei trei protagonisti, John Malkovich, George Clooney si un Brad Pitt hilar si parodic, pe care il clasasem de multisor si pe nedrept intr-un grad actoricesc inferior.

Nici la Clooney nu eram prea convinsa de versatilitate, dar finalul din Burn After Reading le-a refacut amandurora ierarhia, ducandu-ma la concluzia ca oricat de buna ar fi papusa, it's all in the man who pulls the ropes up there.

8.7/10
(pentru ca amandoua actritele principale, desi bune in felul lor scandural, nu mi-au placut defel, nici ele, nici problemele lor: Francis McDormand si Tilda Swinton)


4 comments:

Rin Tin Tin said...

reverse to zeeny's opinion, mi-au placut mult mai mult personajele feminine. Tilda Swinton joaca bine, dar show-ul e furat de Frances McDormand, o actrita exceptionala. E singura care reuseste sa dea credibilitate personajului ei, ea si John Malkovich, de fapt. Restul personajelor sunt bine jucate, dar insuficient dezvoltate. The end is somehow blunt, totul se termina abrupt, personajele sunt expediate in Venezuela sau mor repede, ca sa se termine filmul.
Oricum, a good Coens movie, very enjoyable. I love the morons here, i just wanted them more like the evil morons from Fargo :)

Paul Bogdan said...

never underestimate Brad:P

Anda said...

Mi-a placut. Mult. Stupiditatea unor momente cu lipsa dezvoltarii inutile a altora, si sfarsitul abrupt (asta mi-a placut cel mai mult), faptul ca nu mai era nimic de vazut. The end :)
Desi in cinema erau oameni care au adormit (insotirii mei), si carora chiar nu le-a placut. Ei n-au inteles nimic. Nici eu, mare lucru, de altfel, dar cum a fost explicat a dat tot farmecul.

Rin Tin Tin said...

Excelent, Anda: n-ai inteles mai nimic, dar ti-a placut:) That's the way!