Oct 27, 2008

The Fall (2006)

Alalataieri am vazut, in sfarsit, un film interesant. Dupa ce am constatat ca anul 2008 nu a dat prea multe filme de calibru (cel putin pentru mine; blockbusterele au fost din ce in ce mai shitty - cu exceptia lui Cloverfield, filmele non-mainstream bune au fost foarte rare - cu exceptia lui Ex-Drummer, desi Ex-Drummer e facut in 2007, ceea ce sustine teoria mea despre anul 2008), m-am gandit ca singura solutie e sa ma indrept spre anii trecuti, si m-am oprit la The Fall. Laudat de prieteni, starnind oarecare valva in cercul meu de "part-time movie watchers", The Fall era exact ce trebuia sa-mi placa. Din pacate, nu mi-a placut atat de mult. De fapt, e un film care vrea prea mult de la el insusi. E un film ambitios, care sucumba (partial) sub povara propriei maretii gratuite. Involuntar, poate si datorita scenariilor asemanatoare, mi-a venit in minte Pan's Labyrinth in timp ce priveam The Fall. Insa unde Pan's Labyrinth curge firesc, simplu, povestea din The Fall e fortata, se agata cu ghearele de sentimentele tale, si se doreste a fi mai mult decat o simpla poveste, iti striga, te obliga sa vezi asta. E un film facut de un regizor talentat, care vaneaza propria capodopera asa cum Ahab vaneaza balena alba. Nu voi fi nedrept, sunt momente frumoase in film (si sunt multe), si componenta de auto-ironie burlesca functioneaza foarte bine, dar oare numai eu am simtit ca, asemenea personajului principal, si regizorul nu stie CUM sa spuna povestea mai departe, pe alocuri?

7.1/10

2 comments:

zeeny said...

A Hallmark moment!

O tocanita tip 1001 nopti, combinat cu Legendele Olimpului with an indian touch, in care cu exceptia filmarilor "frumoase" si pustoaice romance, care a jucat splendid, n-am gasit multe lucruri care sa imi atraga atentia.

Nush de ce, dar imi tot reveneau in minte scenele din Satyricon. Ce-ar fi facut Fellini din filmul ala cu efectele de azi... remember the depravity and the orgies of Rome? :)

Rin Tin Tin said...

Ma gandesc sa-i scad nota la 6, totusi:)
Asa, privind in retrospectiva, imi dau seama ca, pana la urma, e un kkt de film, facut mai altfel:)