Aug 24, 2008

WALL.E

Sunt aproape convinsa ca pentru o perioada robotzancul romantic si gunoier Wall.E va face la fel de multe victime ca si E.T. la vremea lui. Vorbeste la fel de "mult", are aceeasi privire blajina de bovina extraterestra si e... "cute".

Mai vine si cu morala eco in subtext (the planet died, long live the planet), plus ingredientul secret al sentimentelor la roboti (a la Bicentennial Man si A.I.).

Pentru o animatie aproape muta, mi-a placut. Are o coloana sonora frumoasa, dar personajele nu sunt chiar memorabile, nici originale (in EVE il tot revedeam pe Marvin din Hitchhiker's Guide to the Gallaxy iar in Wall.E pe E.T. - iar altii chiar acuza filmul ca e rip off dupa Short Circuit, pe care nu l-am vazut).

Scenariul nu iese din tiparele clasice ale unei aventuri spatiale cu un pic de romance si are prea putin umor... ca sa prinda si la copii, care cel mai probabil nu vor intelege mai nimic.

7.5/10

Iron Man (2008)

Filmul no. 3 din acest weekend a fost ceva mai bine. Inca in popcorn mood, m-am instalat mai bine asteptandu-ma ca sweet Robert Downey Jr. sa ma dezamageasca ca si Fraser in Mumia 3.

Ei bine, nu. Frumos lucrat pe sub tricou, amuzant, cu o delicioasa linie noua a barbii, RDj e de-a dreptul sexy.

Filmul e lucratura clasica tip superhero: good guy cu procese de constiinta face pe grozavul dezvoltand o frumoasa potentiala relatie cu Lois Lane loiala asistenta cu viitor de sidekick, apparently good guy turns bad... blah blah, Iron man saves the day. Prevad un viitor luminos sequelurilor.

Efecte tehnico-robotico SF foarte misto. Si am zis ca Downey are o barba noua to match patratelele de pe burta?

7/10

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

Mare dezamagire. Brendan Fraser s-a inmuiat si a facut flabby cheeks, au schimbat-o pe Rachel Weisz cu o gulie si in distributie a intervenit, ca si la Indiana Jones, urmasul minune, calcand cu glorie pe urmele lui ta'su.

Exact ca la sequelul Indiana - aceleasi gaguri expirate, acelasi sablon transparent de intriga si actiune. Ceva efecte speciale si.... Jet Li, care o sa devina un fel de Jackie Chan cu ceva mai multa demnitate elegant sifonata sub riduri. Astept sa il vad intr-un film cu Bruce Willis sau cu Schwartzy, pentru declinul final.

Mummy 3 nici macar nu mai e amuzant. Jalnic e un cuvant mai bun.

5/10

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Se vede ca vara e pe sfarsite. N-am mai vazut 5 filme intr-un weekend de vreo 2 luni. Si am recuperat cu... popcorn movies.

Fiind a sucker for adventure, puzzles & riddles, imi plac filmele tip Indiana Jones, desi sunt toate cam la fel. Teoretic, seen one, seen'em all, dar sunt distractive pentru Ciresarul wannabe din mine.

Mr. Ford si-a pierdut putin din sarm, sper ca Shia LaBeouf nu va deveni urmatorul Indy si ma bucur ca natia americana e acum convinsa ca la Roswell au picat extraterestri din cristal. Cel mai probabil responsabili si pentru construirea piramidelor si a desenelor Nazca. Nici un secret nu scapa de nasul de copoi al lui Indy.

5.5/10

Poll results - cat de des te uiti la filme

Primul pol de pe blogul nostru a intrebat onor cititorul ocazional cam cu ce frecventa vede filme...

43%, maniaci (sau plictisiti si couch potatoes) ca si scriitorii acestui blog, vad unul pe zi sau chiar mai multe. Yay. We are not alone.

20% sunt intrusii de la polul celalalt, care vad un film pe luna, tops, si care au ajuns aici dintr+o regretabila eroare.

36% vad un film la cateva zile. Pff... Normal people. Probabil ati pus la socoteala si serialele de pe AXN :-P

Coming up... Cele mai bune filme ale verii 2008.

Aug 22, 2008

Mad Men

Dupa multe seriale de vara (Dexter, Heroes, si.. chiar Lost), am incercat sa merg pe acelasi trend, plictisit fiind cand vin de la job. Browsand IMDb-ul dupa o actrita, dau de Mad Men, vad ca are nota mare, fac rost de el (nu spui de unde:D ) si...

O surpriza foarte placuta. Slick, foarte entertaining, stylish, si reflectand foarte bine spiritul vremii. Psychotic housewives and proto-hippies, publicitari jmekeri (cam ca si acum), lupta pentru putere.. Totul cadrat discret de America anilor '50, cu tarele si plusurile ei. Recomandat.


9/10.