May 11, 2008

Doomsday (2008)

Eek. A cata poveste despre virusi letali, carantine si supravietuitori care dezvolta societati postapocaliptice? Prima pe anul asta in orice caz.

Inmuiat in 28 days later, 28 weeks later si alte filme de gen, din care seria Mad Max ocupa un loc principal ca inspiratie a comunitatii vesele punk apocaliptice, Doomsday este o carpeala absolut neoriginala care nici macar nu are meritul sa te tina pe marginea scaunului.

Jalnic de previzibil, cu un personaj principal feminin rizibil (genul de GI Jane cu o atitudine tip van Damme, personaj prost cu o abordare actoriceasca asijderea), filmul incearca sa compenseze rip off-ul cu o cantitate impresionanta de sange. Inclusiv de iepuras in floarea varstei.

Actiunea se desfasoara intr-un alai exploziv de capete taiate, membre zburand, oameni parliti, mancati, calcati, zdrobiti, presarate de urletele grupului de supravietuitori, care dezvolta in mod natural o pasiune pentru lanturi, lenjerie neagra si creste punk. M-am asteptat sincer sa o vad pe Tina Turner tinand un mic recital la un moment dat.

Un alt moment in care incepi sa cauti sursa de inspiratie este tabara cealalta, condusa de un Malcom McDowell care a uitat cariera promitatoare de acum 30 de ani, si construita pe principii medievale. Nimic mai "credibil" in Marea Britanie a anului 2035 decat un pazitor de castel numit Telemon, calare pe cal alb si in armura de secol 15. Poate doar momentul turnirului, o combinatie caraghioasa intre Mad Max si Gladiatorul.

Daca ar fi avut macar bunul simt sa fie o parodie autentica, poate ar fi fost oarecum distractiv. Altfel, se prezinta ca un plagiat neindemanatic si plictisitor, cu pretentii de thriller.

5/10

Astept feedback: ce alte filme ati regasit in Doomsday?

2 comments:

Rin Tin Tin said...

You really don't get into pulp culture, aren't you?
E super tare filmul, scena cu capul lui Sol zburand si urland e antologica.
I really wonder what entertains you these days, people. It's a popcorn movie, not an artsy movie.

Rin Tin Tin said...

Escape from New York cic-ar mai fi o influenta majora.